Luchtgommen

U heeft mooie houten meubels, deuren, trappen of parket die gaandeweg hun waarde en mooi uitzicht verliezen? U wil die stukken graag in ere herstellen? Dan is luchtgommen een passende techniek voor hout of ijzer.

Luchtgommen versus zandstralen

Veel mensen weten wel wat zandstralen is. Luchtgommen is een beetje vergelijkbaar maar de techniek heeft enkele bijkomende voordelen. Het gommen gebeurt op basis van mineralen, wat minder agressief is dan zandstralen. Het geeft ook een meer egale uitstraling aan het meubelstuk. Zandstralen kan je ook niet regelen naargelang de houtsoort. Met gommen is dat wel mogelijk.

Bij luchtgommen is er een keramische korrel werkzaam die eerder het oppervlak schuurt dan in het materiaal te gaan slaan. Het is ook een droge en niet-chemische methode op lage druk, zodat hout niet nat hoeft te worden en niet kapot gaat. Ook voor details en kleinere oppervlakken is er met luchtgommen trouwens geen probleem om een egaal resultaat te bekomen.

Voor de afwerking van het meubelstuk kunt u dan beslissen om opnieuw te vernissen, te vergrijzen of wat u maar wenst. Meer weten? Aarzel niet om ons te contacteren.

Realisaties